Rocna Anker

Er man vild med livet på havet, så kræver ens båd også de helt rigtige værktøjer. Er man så vild med livet på havet, at man ønsker at være derude i dagevis ad gangen, bør man være sikker på at have det helt rigtige anker med. Et anker, der kan holde et godt greb i alle typer bund, uanset om det er sten, ler, sand eller søgræs. Et anker, som man kun skal bruge et af, hvis man vil kunne parkere skuden midt på åbent hav. Sådan et anker er Rocna ankeret.

 


Hvad er et plovanker?
Der findes mange typer af ankre på markedet. Men mest kendt er nok plovankeret. Dette anker ligner lidt en plov man kender fra landbrug, og det bruges da også til at få et solidt greb i havbunden. Et plovanker er i særdeleshed godt til sand-, sten- og koralbund, men klarer sig derimod ikke så godt, hvis bunden består af f.eks. mudder. Jo hårdere og tungere bunden er, jo bedre fungere et plovanker.

Skal man have fat i et anker, der holder bedre fast i den hårde havbund, så skal man dog ikke bevæge sig for langt væk fra plovankrene. Fortress anker, der selv er et plovanker, har siden det kom på markedet vist sig at være bedst i test. Faktisk kræves der kun halv vægt til et Fortress anker, sammenlignet med de andre testede ankre. Ankeret kommer med en livstidsgaranti, grundet de slidstærke dele, der er produceret i en stabil aluminium-magnesiumlegering. Der er ingen svejsninger i ankeret, og det er nemt at skille ad og pakke sammen, så snart det ikke skal bruges mere. Et plovanker kan købes til både med en længde op til 46 meter. Det kan dermed også anvendes på mindre, kommercielle fiskeskibe, flydende restauranter el.lign.


Solidt greb med Rocna anker
Rocna ankeret er en moderne type af anker, der giver en god, stabil fortøjning på åbent hav, samtidigt med at det fylder mindre ombord. Med et Rocna anker er det nemlig muligt kun at bruge et anker ombord båden. Et Rocna anker har en meget høj holdkraft kaldet ”Super High Holding Power” (SHHP). Bøjlen på ankeret er konstrueret således, at ankeret altid vender korrekt, når det skal trækkes hen ad havbunden. At ankeret vender rigtigt på havbunden, er af yderste nødvendighed, hvis man vil sikre sig, at båden sidder ordentligt fast. Et Rocna anker vil nemt kunne grave sig fast i havbunden, hvilket gør det yderst kvalificeret. Samtidigt er det stærkt, og kan sætte sig i alle typer af havbund. Det betyder, at man kun behøver et anker ombord. Derfor behøver man også kun et ankerspil, og man spare derfor både tid til vedligehold, men i særdeleshed også penge, ved at vælge et Rocna anker. Ankeret har ingen løse dele, og det er derfor et robust anker, der leveres med en livstidsgaranti imod brud.
Rocna ankeret kommer i forskellige størrelser. Fra både på 5 meter og op til 26 meter lange yachter. I vores størrelsesskema har du mulighed for at finde det helt rigtige Rocna anker til dig. Hvis der er uklarhed om enten vægt eller størrelse på båden kontra anker, da anbefaler vi dig at vælge den tungeste mulighed til. Ankernes vægt bevæger sig fra 4 til 110 kilo. Jo større båd, jo tungere anker.  Gode, moderne Vulcan ankre
Rocna ankeret er en fantastisk udvikling, når det kommer til moderne ankre. Men selv Rocna ankeret er også blevet udviklet siden deres spæde start. Den videre udvikling har ført til Vulcan ankeret.

Et Vulcan anker er meget lig Rocna ankeret. Den primære forskel består i, at Vulcan ankeret er har en bedre pasform i ankerholderen på stævnplatformen. Lige som ved forgængeren, så kommer et Vulcan anker også med en livstidsgaranti. Dette skyldes den robusthed, der kendetegner ankeret. At ankeret kun består af en enkelt del, som samtidigt indeholder en effektiv plov, gør ankeret særdeles stærkt, og giver samtidigt ankeret en enormt høj holdekraft. Ethvert Vulcan Anker er SHHP-certificeret, og ingen havbund kan stå imod dette anker, der nemt kan holde båden fast, selv i dårligt vejr.

For at finde det rigtige Vulcan anker, kan du tjekke vores skema over, hvilken vægt, der passer til forskellige størrelser af både. Hvis der er tvivl om bådens størrelse, så anbefaler vi at man vælger det tungeste anker til.

Uanset hvilket anker man vælger, så er det vigtigt, at man vælger det rigtige. Uanset om man vælger et Rocna- eller Vulcan anker, så skal det gerne kunne passe til den båd, man har kastet sin lid til. Et plovanker kan sagtens fungere, hvis man ved at man kun skal beskæftige sig med hård havbund. Men jo tættære man kommer på en mudret, leret og let bund, jo mere bør man også overveje, om et allround anker, der kan holde fast i selv den mest porøse bund, ikke burde være løsningen. God færd videre.

Hvor tungt skal mit anker være?

Vægten på dit anker er en af de afgørende faktorer hvad angår et godt greb i bunden. Nedenfor har vi sammensat et vejledende skema, som kan give en indikation af hvilken vægt du skal op på, givet din båds størrelse og vægt. Skemaet skal aflæses således: Hvis din båd er 7 meter, kan du bruge et 6 kg. anker og et 10 kg anker - alt efter vægten på din båd. Vejer båden 2 ton eller derunder, kan du nøjes med 6 kg, men vejer den over 2 ton, bør du gå op i 10 kg. Bemærk at skemaet er vejlende for Rocna ankre, og tager udgangspunkt i stille vejr. 

Rocna anker størrelse