Nu på tilbud
Rocna Plovanker Galvaniseret

Rocna Plovanker Galvaniseret

Pris fra 1.395,00 DKK 1.559,00 DKK

Klarna
Baseret på 12 anmeldelser
  • Bøjler sørger for den ligger sig rigtigt
  • SHHP certificeret
  • Livstidsgaranti mod brud
  • Graver sig hurtigt ned.

Rocna er den nye generation anker der tilføjer optimal sikkerhed til din båd og besætning.


Ankeret er SHHP certificeret og har overalt i verden bevist, at det graver sig hurtigt ned i alle bundtyper og holder med særdeles stor holdekraft. Rocna ankeret fungerer perfekt, selv med kort kædelænge og leveres med livstidsgaranti mod brud.

Anslået ankerstørrelse er altid ud fra en gennemsnitsvægt på bådtyper. Værdierne i tabellen (se billeder) er fastlagt ud fra 25 m/s og blød bund.

Rocna kan leveres i størrelser op til 275 kg – alle med RINA certifikat til SHHP. Hos Bådbiksen bruger vi selv et 6 kg. til vores Molich X på 3600 kg, og har aldrig oplevet et bedre bid i bunden med et 6 kg anker.

 

Rocna-ankre hæver bådejernes forventninger til ankerpræstationer

Nylige uafhængige test fra publikationer som Cruising World, Practical Sailor og SAIL viser, at Rocna Ankeret af den nye generation konsekvent overgår de mere traditionelle designs.

Gennem omhyggelig design spilder Rocna ankeret ikke energi med ekstra bly- eller støbejernsvægt, hvilket betyder, at vægten bruges mere effektivt i strukturstyrke og ekstra bladområde (holdekraft). På en sammenlignelig vægt til vægtbasis betyder det større sikkerhed og et lettere anker til vægtfølsomme fartøjer.
 

Øget præcision med et Rocna Anker
Rullebjælken sikrer, at dit Rocna Anker vender sig til den optimale vinkel til at trække ind i havbunden.
Skarpheden og vægten (en tredjedel af ankervægten) ligger på mejselflekspidsen, hvilket gør det lettere for ankeret at placere sig solidt og stabilt på bunden. Et Rocna indstiller sig pålideligt hver gang.

Sikkerhed for svaj
Rocna Anchor har en konkave fluke, der giver størst mulig modstand.
Rocna-designet leverer maksimalt flukeområde for maksimal holdekraft.
Accenten på det konkave flukeområde giver holdekraften i meget bløde havbundene. Rocnas mejsel-spids sikrer, at den skærer igennem hårde eller ujævne havbuned og bider dybt og fast, hvilket giver dig og din besætning øget sikkerhed.


Rocna ankeret er et ægte multifunktionsanker, der sætter og holder i de fleste havbundene, fra blødt mudder til hårdt sand, ler, græs og tare.

Hvilken størrelse Rocna Anker skal jeg bruge?

Vi har lavet et lille skema, som viser, hvilken størrelse Rocna anker du skal bruge. Skemaet aflæses således: Find først din bådstørrelse i venstre side. Følg derefter rækken ud, og find din båds vægt i ton. Aflæs herefter i toppen, hvor mange kg. dit Rocna anker skal være på.
Eksempel: Har du en båd på 8 meter, så kan du bruge enten 6 kg, 10 kg eller 15 kg:

  • Vejer din båd 1 ton eller derunder, bruger du 6 kg.
  • Vejer din båd 6 ton eller derunder, bruger du 10 kg
  • Vejer din båd over 6 ton, bruger du et 15 kg rocna anker

 

Rocna anker størrelse