Viking

Viking er en verdenskendt, dansk virksomhed. Viking beskæftiger sig med udvikling, produktion og salg af forskelligt overlevelsesudstyr til skibe og generel offshore. Virksomheden blev grundlagt i 1960, og har sit hovedkvarter i Sædding i Esbjerg. På verdensplan beskæftiger virksomheden over 2.800 mennesker. Deres produktion foregår i Danmark, Norge, Bulgarien og Thailand. Viking er en privatejet virksomhed.

 

Viking er en global markedsleder indenfor det maritime og offshore-industrien. Viking både producerer og servicerer udstyr. Udover det maritime og offshore-industrien, producerer de også brandsikkert tøj, som både bruges på skibe, på offshore-platforme, fiskebåde, militæret og brandvæsenet. Produktporteføljen inkluderer bl.a. evakuerings- og indskibningssystemer, redningsflåder, redningsveste - herunder den testvindende Viking Conquest Redningsvest, nedsænkningsdragter, branddragter, arbejdsdragter, pilotdragter, helikoptertransportdrager, MOB-både (Man Overboard-både), skilte, og andet livreddende udstyr. Viking har en bred vifte af lagervarer, men hjælper også med diverse ønsker. Deres løsninger har altid de nyeste certificeringer indenfor IMO, SOLAS, EU og USGC.

 

Viking er kendt for deres høje kvalitet, men hvis man skulle nævne 3 ting, de virkelig er kendte for, så er det Viking redningsvest, Viking redningsflåde, og udstyr til brandfolk. Du kan se næsten en hvilken som helst redningsvest eller flåde med et Viking-mærke på. Det samme med de danske brandfolk – de har også næsten altid et Viking-mærke på brystet.